Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Πυροβολούν» τα βίαια πολεμικά παιχνίδια του Intrenet για να προστατευθούν οι ανήλικοι και να περιοριστεί η επιθετική συμπεριφορά τους Του Ανδρέα Κατσούλη


Τη δια νόμου απααγόρευση των ιδιαιτέρως βίαιων πολεμικών παιχνιδιών τύπου Counterstrike τα οποία γνωρίζουν τεράστια απήχηση στους ΄κόλπους των ανήλικων χρηστών του Internet αξιώνουν σημαντικοί εκπαρόσσωποι της πολιτικής σκηνής στη Γερμανία, δηλώνοντας διατεθειμένοι να θέσουν το ζήτημα στο Κοινοβούλιο.
Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι ο 18χρονος δράστης στου σχολικού μακελειού στο Εμστέντεν υπήρξε ένθερμος θιασώτης του Counterstrike , το οποίο έπαιζε μετά μανίας στον κυβερνοχώρο έχοντας μάλιστα καταγεγραμμένες εξαιρετικές επιδόσεις στο ενεργητικό του έχει προκαλέσει ανησυχία στην κοινή γνώμη , διχάζοντας παράλληλα πολιτικούς και επιστήμονες, για το αν η απαγόρευση αυτών των παιχνιδιών αποτελεί το ενδεδειγμένο μέτρο για τονπεριεορισμό του φαινομένου της μαθητικής βίας.
Το να ζει κανείς ανάμεσα σε δύο κόσμους – τον πραγματικό και τον φανταστκό – εγκυμονεί τον κίνδυνο να αναμειχθούν κάποια στιγμή οι δύο κόσμοι και να μην δύναται πλέον ο χρήστης να τους ξεχωρίσει, μια εξέλιξη με καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο και όχι μόνο , υποστηρίζουν παιδαγωγοί και ειδικοί σε θέματα ανήλικης βίας.
Ο Γερμανός εγκληματολόφος Φράνκ Ρόμπερτς θεωρεί  καθοριστική για τη διαμόρφωση της σημερινής , εν δυνάμει επικίνδυνης για τον ψυχισμό των ανηλίκων, εικόνας αυτών των παιχνιδιών, τη σταδιακή αντικατάσταση της φύσης των κινούμενων «στόχων» του παίκτη.
«Στοχοποίηση»
Καθώς όπως τονίζει τα φαντάσματα και τα τέρατα που κυριαρχούσς νστις πρώτες εκδόσεις  παρεμφερών παιχνιδιών , έδωσαν με το πέρασμα των ετών  τη θέση τους σε ανθρώπους, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να στοχοποιούνται ανυποψίαστοι διαβάτες στον δρόμο αλλά και γυναικόπαιδα…
Τα περισσότερα εξ αυτών προσφέρουν στους παίκτες μια σειρά επιλογών  σε σχέση με τα οπτικά εφέ, παρέχοντας τη δυνατότητα της αυξομείωσης της …ροής του αίματος από τα θύματά τους ή των λεπτομερειών ενός φόνου ήτοι  εάν ο παίκτης επιθυμεί να περιέχονται ή όχι οι ανατριχιαστικές σκηνές του διαμελισμού ή του ακρωτηριασμού των θυμάτων τους…
Τα πιο δημοφιλή στο Διαδίκτυο
Counterstrike
3.000.000 φανατικοί οπαδοί toy Counterstrike είναι συνδεδεμένοι επίσημα σε όλο τον κόσμο στους on line server του παιχνιδιού.
Έχει ως θέμα του τον «αγώνα» των μελών μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων εναντίοον τρομοκρατών. Τόσο στην εγχώρια όσο και στα διεθνή πρωταθλήματα του παιχνιδιού, οι παίκτες διεκδικούν χρηματικά έπαθλα που αγγίζουν πενταψήφια ποσά.
Medal of Honor
Το ιστορικό υπόβαθρο αυτού του παιχνιδιού υπήρξε καθοριστικό για την επιτυχία του καθώς τα γεγονότα διαδραματίζονται στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.
Far Cry
Τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, το εν λόγω παιχνίδι έφτασε στις 700.000 πωλήσεις. Η υπόθεση: Πρώην πεζοναύτης εξολοθρεύει τους αντιπάλους του προκειμένου να απελευθερώσει έναν αιχμάλωτο δημοσιογράφο.
F.E.A.R.
Οπτικά εφέ που σοκάρουν , δανεισμένα από θεματικές των ταινιών τρόμου , «πρωταγωνιστούν». Ως μέλος μιας ειδικής μονάδας ο παίκτης  μάχεται εναντίον πλήθους παραστρατιωτικών.
Gears of War
Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ποδοπατάει και να ακρωτηριάζει τους εχθρούς του




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου